Assalamualaikum warohmatullah.
Bahan-bahan
Bahan-bahan
-120gm mentega
-250 gm cream cheese
-120 gm icing sugar
-120 gm icing sugar
Cara-cara
1. Masukkan 120 gm mentega(suhu bilik) ke dalam bekas yang sederhana besar. Mix kan sehingga gebu.
2. Masukkan 250 gm cream cheese dan mix sehingga sebati dan gebu selama 2-3 minit. \picit sebahagian cream cheese, twistkannya dan picit sehingga keluar. Dengan cara ini, cream cheese takkan comot/ *rujuk gambar
twistkannya macam ni tau !
3. Ayak dulu 120 gm icing sugar di atas tapis. Kemudian, mix sehingga sebati dan kelihatan gebu-gebu gitu selama 3-4 minit dengan kelajuan yang sederhana.
4. Siap! Kalau suka masam-masam sikit, boleh tambahkan cream cheese. Ikut tekak anda ya.
Diharapkan bila anda mix adunan-adunan ni, anda putarkannya mengikut arah lawan jam dan sambil tu, janganlah dok membebel ke hapebenda. Ce selawat/berzikir. Itu lebih baik.
No comments:
Post a Comment
Mind your words. Thank you.