} -->

Sunday, February 14, 2016

Instagram dah boleh switch account lah!


Assalamualaikum warohmatullah. Hari ni, aku nak share something yang aku rasakan ianya bermanfaat untuk kita semua. Buat yang belum tahu, Instagram dah boleh switch account tau! Dah tak perlu log in and log out banyak2 kali sebab ada personal acc, business acc and etc. Tak ke memudahkan bagi kita yang berniaga atau ada lebih daripada satu account Insta kan.

Dapat tahu benda ni daripada Kak Fynn Jamal dekat insta dia. Pahtu, ada yang tolong dekat comment section kak Fynn. Thank you! May Allah bless them and us! Allahumma aamiin. Ok jom mula!

1. Update Instagram dekat play store/ apps store.

2. Reboot/Power off smartphone anda.

3. Buka apps Instagram. Klik hat yang ada three dots(setting) tu.



4. Akan keluar options. Scroll sampai bawah. Hat second last, ada Add Account. Klik hat tu ok.



5. Isikan details untuk account Instagram anda atau just log in with Facebook.


6. Account Instagram yang baru sahaja anda log in tadi akan automatic keluar di skrin smartphone anda. Klik hat bahagian atas sekali, kiri.



7. After dah klik, akan keluar options account Instagram yang anda dah log in.


Ok dah siap! Anda boleh switch account Instagram anda dengan senang, cepat dan tak perlu log out pahtu log in balik. Yay! Semoga bermanfaat ya! Gunakanlah untuk benda yang baik2. Moga Allah redha semua. Allahumma aamiin.

Bagi yang berminat nak beli niqab, boleh lah contact saya. Boleh search instagram saya(business account, not personal account ye); @bytheukht.

5 comments:

  1. Senang nak asingkan IG personal n business :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya betul tu. Takdelah serabut kan

      Delete
  2. oowhh..sy takda insta hihi

    ReplyDelete
  3. Betul2.. Senang dah sekarang nie..

    Assalam jemput join Segmen saya...

    https://www.biskutsemperit.my/2016/02/pencarian-bloglist-bulan-mac.html

    ReplyDelete

Mind your words. Thank you.